NEFT-GAZ KORXONALARINING INVESTITSION FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISH BOYICHA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Tezisda neft-gaz korxonalarining investitsion faoliyati samaradorligini oshirish bo‘yicha xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlarda investitsiya jarayonlarini tashkil etish, investitsiya loyihalarini boshqarish, davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlik mexanizmlari hamda institutsional muhitning investitsiya samaradorligiga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, risklarni boshqarish va ekologik talablarni hisobga olish orqali investitsiya samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi. Xorijiy tajriba asosida neft-gaz korxonalarida investitsion faoliyat samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy xulosalar shakllantiriladi.