GO‘SHT-SUT MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISH FAOLIYATINI DAVLAT TOMONIDAN QO‘LLAB-QUVVATLASH ORQALI RIVOJLANTIRISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada go‘sht-sut mahsulotlari ishlab chiqarish tarmog‘ini rivojlantirishda davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda davlat subsidiyalari, imtiyozli kreditlash, soliq rag‘batlari, institutsional islohotlar hamda infratuzilmaviy qo‘llab-quvvatlash choralarining ishlab chiqarish hajmi, mahsulot sifati va tarmoq samaradorligiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, davlat siyosatini takomillashtirish orqali go‘sht-sut sanoatining barqaror rivojlanishini ta’minlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.