AHOLIDA KAMQONLIK UCHRASH CHASTOTASI VA UNING SOG‘LIQ KO‘RSATKICHLARIGA TA’SIRINI STATISTIK O‘RGANISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Kamqonlik (anemiya) bugungi kunda dunyo miqyosida keng tarqalgan ijtimoiy-tibbiy muammo bo‘lib, ayniqsa bolalar, reproduktiv yoshdagi ayollar va keksa yoshdagi aholi orasida ko‘p uchraydi. Kamqonlik organizm to‘qimalarining kislorod bilan ta’minlanishining pasayishiga olib kelib, mehnat qobiliyatining susayishi, immun tizimning zaiflashuvi hamda surunkali kasalliklar kechishining og‘irlashishiga sabab bo‘ladi. Shu bois kamqonlikning aholi orasida uchrash chastotasini va uning sog‘liq ko‘rsatkichlariga ta’sirini statistik jihatdan tahlil qilish muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.