HUQUQIY ONG VA HUQUQIY MADANIYATNING JAMIYAT RIVOJIGA TA’SIRI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada huquqiy ong va huquqiy madaniyat tushunchalarining mazmun-mohiyati hamda ularning jamiyat rivojidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Huquqiy ong va huquqiy madaniyatning ijtimoiy barqarorlik, qonun ustuvorligi, fuqarolarning huquqiy faolligi va davlat-huquqiy institutlar samaradorligiga ta’siri ochib beriladi. Shuningdek, jamiyatda huquqiy madaniyatni yuksaltirish orqali demokratik islohotlarni chuqurlashtirish va huquqiy davlatni mustahkamlash yo‘llari asoslab beriladi.