SUD HOKIMIYATINING KONSTITUTSIYAVIY MAQOMI VA VAKOLATLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada sud hokimiyatining konstitutsiyaviy maqomi va vakolatlari huquqiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Sud hokimiyatining davlat hokimiyati tizimidagi o‘rni, mustaqilligi va qonun ustuvorligini ta’minlashdagi roli ochib beriladi. Shuningdek, sud hokimiyatiga berilgan konstitutsiyaviy vakolatlarning mazmuni, ularning amalga oshirilish mexanizmlari hamda sud hokimiyatini takomillashtirish masalalari yoritiladi.