O‘ZBEKISTONDA DAVLAT BUDJETINI O‘RTA MUDDATLI PROGNOZLASHNING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY JIHATLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur ilmiy tadqiqot O‘zbekiston Respublikasida davlat budjetini o‘rta muddatli prognozlash tizimining nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qiladi. Tadqiqot doirasida 2026–2028-yillar uchun davlat budjeti daromadlari va xarajatlarining o‘sish dinamikasi, konsolidatsiyalashgan budjet defitsiti, shuningdek, fiskal ko‘rsatkichlarni o‘rta muddatli rejalashtirish jarayonida samarali boshqarish masalalari ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, budjet prognozlarining aniqligini oshirish va fiskal barqarorlikni mustahkamlash bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.