BIG DATA ВА СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТ АСОСИДА РАҚАМЛИ СУҒУРТА ХИЗМАТЛАРИНИ КЎРСАТИШ (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Мазкур тезисда Big Data ва сунъий интеллект технологиялари асосида рақамли суғурта хизматларини ривожлантириш масалалари таҳлил қилинган. Тадқиқотда ушбу технологияларнинг рискларни баҳолаш, тарифларни индивидуаллаштириш ва суғурта даъволарини автоматлаштириш орқали хизмат кўрсатиш самарадорлигига таъсири ёритилган. Олинган натижалар рақамли суғурта хизматлари иқтисодий самарадорлик ва рақобатбардошликни оширишда муҳим аҳамиятга эга эканини кўрсатади.