QORAQALPOG’ISTONDA SAVDO XIZMATLARI TIZIMINI RIVOJLANTIRISH VA IQTISODIY MEXANIZMLARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi sharoitida savdo xizmatlari tizimini rivojlantirish va uning iqtisodiy mexanizmlarining samaradorligini oshirish masalalari o‘rganilgan. Savdo infratuzilmasini modernizatsiya qilish, raqamli texnologiyalar va elektron tijorat tizimlari yordamida xizmatlar sifatini yaxshilash va bozor samaradorligini oshirish yo‘llari tahlil qilingan.