OLIY TA’LIM TIZIMIDA TALABALARGA TA’LIM VA TARBIYA BERISHNING METODOLOGIK ASOSLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida talabalarga ta’lim va tarbiya berish jarayonining metodologik asoslari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim paradigmalari, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, kompetensiyaviy yondashuv hamda innovatsion pedagogik texnologiyalarning ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, oliy ta’limda talabalarning intellektual, ma’naviy-axloqiy va ijtimoiy rivojlanishini ta’minlashda metodologik yondashuvlarning ahamiyati asoslab beriladi.