SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA MAKTAB MASLAHATCHISI ISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida faoliyat yurituvchi maktab maslahatchilari va psixologlarining ish samaradorligini oshirishda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanish masalalari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda SI asosidagi tizimlarning o‘quvchilarning psixologik holatini monitoring qilish, ijtimoiy-emotsional muammolarni erta aniqlash, kasbga yo‘naltirish va qaror qabul qilish jarayonlarini optimallashtirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada xorijiy va mahalliy olimlarning ilmiy qarashlari, empirik tadqiqot natijalari hamda raqamli ta’lim sohasidagi zamonaviy tendensiyalar asosida tahliliy xulosalar berilgan.