UY XO‘JALIKLARIDA KICHIK SANOAT KORXONLARINI TASHKIL ETISHNING MATEMATIK MODELI (QARSHI SHAHAR ATROFI MINTAQASI MISOLIDA) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada Qarshi shahar atrofi mintaqasi misolida uy xo‘jaliklarida kichik sanoat korxonalarini tashkil etishning matematik modeli ishlab chiqilgan. Tadqiqot jarayonida hududning tabiiy-resurs, mehnat va bozor salohiyati, infratuzilma sharoiti, shuningdek, uy xo‘jaliklarining mavjud maydon va imkoniyatlari matematik usullar orqali tahlil qilingan. Model kichik sanoat korxonalarini joylashtirish, resurslarni optimal taqsimlash va ishlab chiqarish quvvatini oshirish bo‘yicha iqtisodiy geografik yondashuvlarni nazarda tutadi.