DANAKMEVALI BOG’LARDA UCHROVCHI QALQONDORLARNING TARQALISHI VA BIOEKOLOGIYASI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada danakmevali bog’larda jiddiy zarar keltiruvchi  so’ruvchi zararkunandalardan  Olxo‘ri qalqondori (Chlidaspis prunorum Borchs).larning  bioekologiyasi va tarqalishi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Mevali bog‘lardan sifatli hosil dolzarb muommolardan biri bo’lib,so’ruvchi zararkunandalar jiddiy  zarar yetkazishi aniqlangan.