ШИРИН МАККАЖЎХОРИ НАВЛАРИНИНГ ЎСИБ РИВОЖЛАНИШИГА ЭКИШ ТИЗИМЛАРИ ВА МАЪДАНЛИ ЎҒИТЛАР БИЛАН ОЗИҚЛАНТИРИШ МЕЪЁРЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ширин маккажўхори аҳолини сифатли озиқ-овқат маҳсулотлари билан таъминлашда муҳим аҳамиятга эга бўлган қишлоқ хўжалик экини ҳисобланади. Шу боисдан замонавий агротехнологиялар асосида ширин маккажўхорини етиштиришни такомиллаштириш бугунги кунда долзарб масалалардан бири ҳисобланади. Ушбу мақолада Қашқадарё вилоятининг суғориладиган майдонларда оч тусли бўз тупроқлар шароитида ширин маккажўхорининг «Замон» ва «Мазза» навларининг ўсиб ривожланишига  уруғ экиш меъёри ва маъдан ўғитлар билан озиқлантириш миқдорларининг таъсири аниқланган.