EKISH OMILLARINING SOYA NAVLARI OʻSISHI VA BOʻY RIVOJLANISHIGA TAʼSIRI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada mahaliy soya navlari Oʻzbek-6 va Nafis navlarining oʻsish dinamikasi hamda poya balandligiga ekish muddatlari (01.04, 15.04 va 01.05) va ekish meʼyorlarining (325, 350, 375 va 400 ming/ga) taʼsiri oʻrganilgan. Oʻsimlik boʻyi 1-iyul, 1-avgust va 1-sentyabr kunlarida baholandi. Natijalarga koʻra, erta muddatda ekilgan variantlarda har ikki navda ham oʻsimlik boʻyi yuqori koʻrsatkichlarni namoyon etdi, ekish meʼyori oshgan sari esa poya balandligi mutanosib ravishda ortdi.