ELEKTR ENERGIYANING SIFAT KO‘RSATKICHI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Rivojlanib, yangilanib borayotgan, va zamonaviy texnologiyalar joriy etilayotgan ishlab chiqarish jarayonlarda ishtirok etuvchi uskunalar yuqori aniqlikda, to‘xtovsiz ish rejimida ishlashi talab etilayotganligi bois, uzluksiz va sifatli elektr energiyasi bilan ta’minlanish ustivor vazifadir. Elektr ta’minoni Elektr energiyasining sifatiga baho berishda uni xarakterlovchi parametrlarga e’tiborni qaratish lozim. Ushbu paramerlarga elektr ta’minot tizimidagi chastota (f, Gts), kuchlanish (Un,V) ni o‘zgarib turishini hamda elektr tizimlaridagi faza kuchlanishining nossimetriyasini, sinusoida egri chiziqlarining standart ko‘rsatgichlardan og‘ishga salbiy ta’sir etuvchi oqibatlar turkumiga kiritish mumkin.