XILOKORUS (CHILOCORUS) ENTOMOFAGLARINING AHAMIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada mevali bog‘larni ko‘paytirish jiddiy zarar keltiruvchi  so’ruvchi zararkunandalardan  shiralar, o`rgimchakkana va qalqondorlarning  zarari  hamda ularga qarshi kurashda entomofaglarning tur-tarkibi hamda qalqondorlarga qarshi xilokorus entomofagining ahamiyati haqida malumotlar keltirilgan. Mevali bog‘lardan sifatli hosil dolzarb muommolardan biri bo’lib,so’ruvchi zararkunandalar jiddiy  zarar yetkazishi aniqlangan.