RAHBAR BOSHQARUVINING AXLOQIY MADANIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada rahbar boshqaruvining axloqiy madaniyati tushunchasi, uning boshqaruv jarayonidagi roli va ahamiyati huquqiy, ijtimoiy va amaliy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Maqolada rahbarning axloqiy madaniyati orqali tashkilotda samarali boshqaruvni ta’minlash, xodimlar bilan munosabatlarni shakllantirish, qaror qabul qilish jarayonida adolat va halollikni saqlash masalalari ko‘rib chiqiladi.Shu bilan birga, rahbarning axloqiy madaniyati xodimlarning motivatsiyasini oshirish, jamoaviy ish faoliyatini rivojlantirish va tashkilot samaradorligini yaxshilashga qanday ta’sir qilishi ko‘rsatib beriladi.Maqola davomida rahbarning axloqiy qadriyatlar asosidagi yondashuvlari, liderlik fazilatlari, shaffoflik va mas’uliyat prinsiplari, shuningdek, xodimlar bilan muloqot va munosabatlarda etik normalar tahlil qilinadi.