XIVA XONLIGINING SHARQ DAVLATLARI BILAN SAVDO VA ELCHILIK ALOQALARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada Xiva xonligining sharq davlatlari bilan savdo va elchilik aloqalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xonlikning iqtisodiy hayoti, hunarmandchilik mahsulotlari, ipakchilik va paxta sanoati, shuningdek, elchilik missiyalari va savdo karvonlari faoliyati asosida mintaqaviy va xalqaro savdodagi o‘rni yoritiladi. Arxiv hujjatlar, yozma manbalar va tarixiy tadqiqotlar asosida Xiva xonligining iqtisodiy, diplomatik va madaniy salohiyati o‘rganilgan.