O‘QUVCHI YOSHLARDA INNOVATSION FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA YOSHLAR ITTIFOQI FAOLIYATINING O‘RNI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Zamonaviy jamiyat innovatsiyalarga asoslangan  ta’limda malakali mutaxassislarni tayyorlashni talab qiladi. Zamonaviy davrda jamiyat hayoti, iqtisodiyot, fan va ta’lim tizimi tubdan o‘zgarishlarga duch kelmoqda. Bu o‘zgarishlarning markazida innovatsiyalar va yangicha fikrlash madaniyati turadi. Insoniyat tarixida hech qachon bugungidek tez o‘zgaruvchan muhit bo‘lmagan. Shu sababli, har bir shaxs, ayniqsa yosh avlod, innovatsion fikrlash qobiliyatiga ega bo‘lishi, yangicha qarashlarni ilgari surish va muammolarga noodatiy yechim topa bilish malakasini shakllantirishi zarur bo‘lmoqda.