INTERFAOL METODLAR: TASNIFI VA TA’LIM JARAYONIDAGI O‘RNI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur maqolada interfaol metodlarning nazariy-ilmiy asoslari, ularning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati chuqur yoritiladi. Interfaol metodlarning psixologik-pedagogik nuqtayi nazardan afzallik va cheklovlari, ularning asosiy turlari, tasnifi va imkoniyatlari keng qamrovda ko‘rib chiqiladi. Amaliy misollar, xalqaro tajriba, statistik ma’lumotlar va dolzarb ilmiy izlanishlar asosida interfaol metodlarning samaradorligini ta’minlash bo‘yicha tavsiyalar bayon etiladi. Maqola zamonaviy innovatsion texnologiyalar va interfaol metodlar uyg‘unligi, ular yordamida ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlari ham ilmiy tavsiflanadi.