BOSHLANGICH SINF O`QUVCHILARINI YOZMA NUTQDAGI KAMCHILIKLARINI KORREKSION RIVOJLANTIRUVCHI TEXNOLOGIYALARIDA KOMPLEKS YONDASHUVLAR. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yozma nutqdagi kamchiliklarini aniqlash, ularni bartaraf etish hamda rivojlantirishga qaratilgan korreksion texnologiyalar mazmuni tahlil qilingan. Unda integrativ yondashuv, multisensor metodlar, nutqni shakllantirishga oid mashqlar, raqamli texnologiyalar hamda differensial topshiriqlardan foydalanishning afzalliklari ochib beriladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich sinfda yozma nutqni rivojlantirish jarayonida kompleks yondashuvning samaradorligini ko‘rsatadi.