MEDIA SAVODXONLIK VA AXBOROT MADANIYATINING ZAMON TALABI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqola biologiya yoʻnalishi talabalari uchun media savodxonlik va axborot madaniyatining zamonaviy ilmiy tadqiqotlardagi hal qiluvchi ahamiyatini tahlil qiladi. Global axborot oqimida talabalar oldida turgan asosiy muammo — bu ishonchli ilmiy manbalarni "soxta fan" (psevdoscience) dan ajratishdir. Maqolada ushbu koʻnikmalar tadqiqot metodologiyasini tanqidiy baholash, ilmiy etika qoidalariga rioya qilish va oʻz maʼlumotlarini (Big Data) samarali boshqarish uchun zaruriy professional kompetensiya sifatida koʻrsatilgan. Xulosa qilib aytganda, media savodxonlik biolog-mutaxassisning masʼuliyatli, axloqiy va tanqidiy fikrlovchi shaxs boʻlib shakllanishining asosiy kafolatidir.