ARMRESTLING SPORTI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada armrestling sportining shakllanish tarixi, rivojlanish bosqichlari, sport texnikasi va taktikasi, musobaqa qoidalari, sportchilarda jismoniy sifatlarni rivojlantirish tamoyillari, mashg‘ulot jarayonining ilmiy asoslari, jarohatlarning oldini olish tizimi hamda armrestlingning zamonaviy sport tizimidagi o‘rni keng yoritilgan. Maqola armrestling sportchilarini tayyorlash bosqichlari, kuch sifatlarini rivojlantirish metodlari, qo‘l bilak kuchi fiziologiyasi, psixologik tayyorgarlik, sportchining funksional holatini baholash usullari va ilmiy asoslangan mashg‘ulot dasturlarini ham chuqur tahlil qiladi.