STANDARTLASH VA METROLOGIYA FANIDAN TALABALARDA TADQIQOT KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur tezisda standartlash va metrologiya fanining mazmuni, uning zamonaviy muhandislik ta’limidagi o‘rni va talabalarda tadqiqot ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilingan. Metrologiya va standartlash sohalaridagi o‘zgarishlar, raqamli texnologiyalar, xalqaro standartlar integratsiyasi hamda ishlab chiqarish korxonalarida sifat boshqaruviga qo‘yilayotgan zamonaviy talablar talabalardan yuqori ilmiy-amaliy tayyorgarlikni talab etishi ko‘rsatib berilgan.