(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning mehnat faoliyatini baholash mezonlari va ularni aniqlash usullari yoritilgan. Mehnat jarayonida bolalarning faolligi, mas’uliyat hissi, mustaqillik darajasi va ijodkorlik qobiliyatini baholashning pedagogik hamda psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, tarbiyachining mehnat faoliyatini baholashdagi roli, individual yondashuv va rag‘batlantirish usullarining samaradorligi ko‘rsatib o‘tilgan. В данной статье рассматриваются критерии оценки трудовой деятельности детей дошкольного возраста и методы их определения. Освещаются педагогические и психологические аспекты оценки активности, ответственности, самостоятельности и творческих способностей детей. Отмечается роль воспитателя, а также значение индивидуального подхода и поощрения в процессе трудовой деятельности. This article examines the criteria for evaluating the labor activity of preschool children and the methods for identifying them. The pedagogical and psychological aspects of assessing children’s activity, responsibility, independence, and creativity are analyzed. The role of the educator, the importance of an individual approach, and the effectiveness of motivation in the evaluation process are also discussed.