(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim (MT) tizimida sifatni taʼminlashning dolzarb masalalariga bagʻishlangan. Unda taʼlim jarayonining samaradorligini oshirishga qaratilgan zamonaviy davlat taʼlim standartlari va ularga mos keladigan baholash mezonlari atroflicha koʻrib chiqiladi. Asosiy eʼtibor, bolalarning yoshiga mos ravishda ularning ijodiy, ijtimoiy-hissiy va intellektual salohiyatini rivojlantirishga qaratilgan innovatsion pedagogik yondashuvlarga qaratilgan. Taʼlim sifatini monitoring qilish va uni xalqaro talablarga moslashtirish mexanizmlari, shuningdek, tarbiyachilarning kasbiy mahoratini doimiy oshirib borishning ahamiyati yoritilgan. В данной статье рассматриваются актуальные вопросы обеспечения качества в системе дошкольного образования (ДО). В ней подробно исследуются современные государственные образовательные стандарты и соответствующие критерии оценки, направленные на повышение эффективности образовательного процесса. Основное внимание уделяется инновационным педагогическим подходам, ориентированным на развитие творческого, социально-эмоционального и интеллектуального потенциала детей в соответствии с их возрастом. Освещаются механизмы мониторинга качества образования и его адаптации к международным требованиям, а также подчеркивается важность постоянного повышения профессионального мастерства воспитателей This article is dedicated to the pressing issues of quality assurance within the preschool education (PE) system. It thoroughly examines modern state educational standards and corresponding assessment criteria aimed at increasing the effectiveness of the educational process. The main focus is on innovative pedagogical approaches centered on developing children’s creative, socio-emotional, and intellectual potential in an age-appropriate manner. The article highlights mechanisms for monitoring educational quality and aligning it with international requirements, and also emphasizes the importance of continuously improving the Annotationprofessional skills of educators.