(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyachilarning ijodiy qobiliyatlarini shakllantirish masalalari. Ijodiy qobiliyatning mazmuni va mohiyati, tarbiyachining kasbiy faoliyatida ijodkorlikning o‘rni, hamda uni rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalar, ijodiy muhit yaratish, o‘z ustida ishlash va jamoaviy ijodiy faoliyatni rivojlantirishning ahamiyati. Tadqiqot natijalari tarbiyachilarning kasbiy mahoratini oshirish, ta’lim-tarbiya jarayonining sifatini yaxshilash hamda bolalarda ijodkorlikni shakllantirishga xizmat qiladi. В статье рассматриваются вопросы формирования творческих способностей воспитателей дошкольных образовательных организаций. Анализируются содержание и сущность творческих способностей, роль креативности в профессиональной деятельности воспитателя и эффективные пути её развития. Также в статье рассматривается значение инновационных педагогических технологий, создания творческой среды, работы над собой и развития коллективной творческой деятельности. Результаты исследования способствуют повышению профессионального мастерства воспитателей, улучшению качества образовательного процесса, формированию творческих способностей у детей. This article discusses the issues of forming the creative abilities of educators in preschool educational organizations. The content and essence of creative abilities, the role of creativity in the professional activity of an educator, and effective ways of its development are analyzed. The article also discusses the importance of innovative pedagogical technologies, creating a creative environment, working on oneself and developing collective creative activity. The results of the research serve to improve the professional skills of educators, improve the quality of the educational process, and form creativity in children.