(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola ta’lim sifatini oshirish jarayonida ota-onalar bilan hamkorlikning ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ota-onalar va maktab o‘rtasidagi samarali muloqot bolalarning akademik muvaffaqiyati, ijtimoiy rivojlanishi va intellektual salohiyatini oshirishga yordam berishi ta’kidlangan. Tadqiqotlarda ota-onalarning ta’lim jarayoniga faol jalb qilinishi, uy vazifalari va maktabdagi faoliyatlarni nazorat qilishi, shuningdek, bolalar bilan individual yondashuv orqali bilim va ko‘nikmalarni mustahkamlashi ta’kidlangan. Shuningdek, maqolada ota-onalar bilan hamkorlikni rivojlantirish strategiyalari, samarali kommunikatsiya vositalari va maktab-hamkorlik modellariga oid tavsiyalar keltiriladi. Natijada, ota-onalar bilan muntazam va tizimli ishlash ta’lim sifatini oshirishda muhim vosita ekanligi isbotlangan. Данная статья посвящена изучению роли сотрудничества с родителями в процессе повышения качества образования. Подчеркивается, что эффективное взаимодействие между родителями и школой способствует академическим успехам детей, их социальному развитию и интеллектуальному потенциалу. В исследованиях отмечается активное участие родителей в образовательном процессе, контроль домашних заданий и школьной деятельности, а также укрепление знаний и навыков детей через индивидуальный подход. Кроме того, статья рассматривает стратегии развития сотрудничества с родителями, эффективные средства коммуникации и модели школьно-родительского взаимодействия. В результате системная и регулярная работа с родителями доказала свою значимость как инструмент повышения качества образования. This article is devoted to studying the role of parental involvement in enhancing the quality of education. It emphasizes that effective communication between parents and schools contributes to children’s academic achievement, social development, and intellectual potential. Research highlights active parental participation in the educational process, supervision of homework and school activities, as well as strengthening children’s knowledge and skills through an individualized approach. Additionally, the article discusses strategies for developing parent-school collaboration, effective communication tools, and school-parent interaction models. Consequently, regular and systematic work with parents has been proven to be an important means of improving educational quality.