(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning xalqaro rivojlanish tajribalari, xususan BMT, UNESCO tashabbuslari va Salamanca deklaratsiyasi asosida shakllangan yondashuvlar tahlil qilingan. Rivojlangan davlatlar tajribasi asosida O‘zbekiston ta’lim tizimida inklyuziv ta’limni rivojlantirish yo‘nalishlari ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, inklyuziv ta’limni samarali joriy etish uchun pedagoglarning malakasini oshirish, infratuzilmani moslashtirish hamda jamiyatda ijtimoiy ongni o‘zgartirish muhim ahamiyat kasb etadi.