(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola maktabgacha ta’lim sifatini ta’minlash jarayonida zamonaviy ta’lim standartlari va baholash mezonlarining o’rni hamda ahamiyati chuqur tahlil etiladi. Maktabgacha ta’lim tizimi bolalarning intellectual , ijtimoy – emotsional, jismoniy va nutqiy rivojlanishining boshlang’ich poydevori bo’lgani sababli , bu bosqichda ta’lim-tarbiya jarayonini davlat ta’lim standarti , ilg’or xalqaro talablarga asoslangan baholash tizimi va sifat monitoringi orqali takomillashtirish muhim hisoblanadi.