(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Bolalar folklori — ogʻzaki ijod namunalaridan biri bo’lib, odatda bolalar yoki ular uchun kattalar tomonidan yaratiladi. Folklor janrining tarkibiy qismlaridan biri. Oʻzbek bolalar folklori alla, ertak, ermaklar, tez aytish, topishmoq, bolalar oʻyin qoʻshiqlari, rekalama, masharalama va boshqalarni oʻz ichiga oladi.