(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada musiqiy pedagogik ta’lim jarayonida talabalarning tinglash kompetensiyasini shakllantirish va rivojlantirishning samarali metodlari yoritilgan. Tinglash madaniyati musiqiy tafakkurni kengaytirish, estetik didni oshirish va kasbiy faoliyatga tayyorlikni mustahkamlashda muhim omil hisoblanadi. Maqolada tinglash faoliyatini rivojlantirishda interfaol metodlar, audio-vizual texnologiyalar, ijodiy tahlil va amaliy mashg‘ulotlarning o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim jarayonida tinglash kompetensiyasining musiqiy idrok va pedagogik faoliyat bilan uzviy bog‘liqligi asoslab beriladi.