(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu ishda maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarda fazoviy tasavvurni rivojlantirishning nazariy asoslari va amaliy usullari yoritilgan. Bolalarning fazo va predmetlar o‘rtasidagi munosabatlarni anglash, yo‘nalishlarni farqlash, shakl, o‘lcham va joylashuvni idrok etish ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalarida fazoviy tasavvurni rivojlantirishga qaratilgan o‘yin texnologiyalari, didaktik mashqlar hamda STEAM yondashuvining ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot bolalarda mantiqiy fikrlash, kuzatuvchanlik, muhitni to‘g‘ri baholash va makon bilan bog‘liq vazifalarni mustaqil bajarish malakalarini takomillashtirishga xizmat qiladi.