(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy fikrlashni shakllantirish va rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, o‘yin metodlari, ijodiy faoliyat turlari va ularning ta’lim-tarbiyadagi ahamiyati haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, bolalarda mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishning amaliy yo‘llari tahlil qilingan. В данной статье освещены вопросы формирования и развития творческого мышления у детей дошкольного возраста. Рассмотрены современные педагогические технологии, игровые методы, виды творческой деятельности и их значение в процессе обучения и воспитания. Также проанализированы практические способы развития у детей навыков самостоятельного мышления и решения проблемных ситуаций. This article discusses the issues of forming and developing creative thinking in preschool children. It examines modern pedagogical technologies, play-based methods, types of creative activities, and their significance in the educational and developmental process. The article also analyzes practical ways to develop children’s independent thinking skills and their ability to solve problem situations.