(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada ma’naviy-ma’rifiy ishlarni tashkil etishda milliy qadriyatlarning o‘rni va ularning yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati yoritilgan. Milliy qadriyatlar asosida shakllanayotgan ma’naviy-ma’rifiy faoliyatning shaxs kamolotiga, vatanparvarlik, insonparvarlik va ijtimoiy faollik sifatlarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar orqali qadriyatlarni targ‘ib etishning samarali shakl va uslublari haqida fikr yuritilgan. В данной статье освещается Роль национальных ценностей в организации духовно-просветительской работы и их значение в воспитании молодежи. Проанализирована роль духовно-просветительской деятельности, формирующейся на основе национальных ценностей, в становлении личности, развитии качеств патриотизма, гуманизма, общественной активности. Также были рассмотрены эффективные формы и методы продвижения ценностей с помощью современных педагогических подходов. this article covers the role of national values in the organization of spiritual and educational work and their importance in youth education. The role of spiritual and educational activity, formed on the basis of national values, in the development of personality maturation, qualities of patriotism, humanism and social activity, has been analyzed. There has also been a reflection on effective forms and styles of promoting values through modern pedagogical approaches.