(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada qo‘shiq janrlarining inson nutq madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Qo‘shiq inson tafakkuri, his-tuyg‘ulari va nutq madaniyatining rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatuvchi eng muhim san’at turlaridan biri sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda qo‘shiq janrlarining ritmik, melodik va matniy tuzilmalari orqali talaffuz, ohangdorlik va so‘z boyligini oshirishdagi pedagogik imkoniyatlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, bolalar nutqining shakllanishida qo‘shiqlarning ta’sirchanligi ham ilmiy asosda asoslab berilgan.