(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tasviriy san’at va rasm chizish texnikasini shakllantirishning mazmuni va metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqotda bolalarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish, estetik didini shakllantirish, motorik va hissiy ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, bolalarni turli materiallar va vositalar bilan ishlashga jalb qilish, interfaol va o‘yin asosidagi metodlardan foydalanish, rasm orqali his-tuyg‘ularini ifodalash va tasavvurini boyitish jarayonining ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada pedagogning bolalarning ijodiy salohiyatini rag‘batlantirishdagi roli, individual yondashuv va ijobiy motivatsiya yaratish usullari ham muhokama qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, bolalarda rasm chizish texnikasini shakllantirish ularning ijodiy tafakkurini, estetik qarashlarini, hissiy intellektini va mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga xizmat qiladi.