(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida san’at, musiqa va ijodiy faoliyat vositalari orqali bolalarni estetik tarbiyalashning mazmuni, vazifalari hamda pedagogik ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy ilmiy-tadqiqotlar, “Ilk qadam” davlat dasturi va xalqaro ta’lim standartlari asosida estetik tarbiyaning bola rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. San’at (rasm, applikatsiya, modellash), musiqa (qo‘shiq, ritmika, musiqa asboblarida chalish) va ijodiy faoliyat (teatr, dramatizatsiya, rolli o‘yinlar)ning hissiy-idrokiy rivojlanishga qo‘shadigan hissasi ilmiy dalillar bilan asoslab berilgan.