(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada musiqa san’ati milliy oʻzlikni anglash jarayonidagi ijtimoiy, madaniy va ma’naviy omillar bilan uzviy bogʻliqligi ilmiy-nazariy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda an’anaviy kuy-qoʻshiqlar, folklor namunalarining yoshlar dunyoqarashi va identifikatsiya jarayoniga ta’siri, shuningdek, musiqa orqali tarixiy xotira va madaniy merosning tiklanish mexanizmlari yoritiladi. Maqola musiqaning shaxsiy va jamoaviy identitetni shakllantirishdagi funksional ahamiyatini aniqlashga qaratilgan boʻlib, zamonaviy axborot oqimi sharoitida milliy musiqiy merosni asrash va targʻib etishning samarali yoʻllari taklif etiladi.