(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida inklyuziv ta’limni joriy etishda Montessori metodikasining ahamiyati tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’limning mazmuni, maqsadi va uning bolalarning individual rivojlanishidagi roli yoritiladi. Shuningdek, Montessori metodikasining asosiy tamoyillari — shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, mustaqil faoliyatni qo‘llab-quvvatlash, sensor materiallardan foydalanish va moslashtirilgan muhit yaratish — inklyuziv guruhlar uchun samarali pedagogik yechim sifatida ko‘rib chiqiladi.