(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola talabalarda kolaborativ ta’lim muhitini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida raqamli texnologiyalarning ahamiyatini tahlil qiladi. Avvalo, kolaborativ ta’lim tushunchasi va uning ta’lim jarayonida o‘rni ko‘rib chiqiladi. Keyin raqamli texnologiyalar — onlayn platformalar, ijtimoiy tarmoqlar, hamkorlikka yo‘naltirilgan ilovalar —ning kolaborativ ta’limdagi imkoniyatlari muhokama qilinadi. Raqamli vositalar talabalarga muloqot, fikr almashish, muammolarni birgalikda hal qilish imkonini yaratadi. Ilmiy tadqiqotlar natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli vositalar kolaborativ o‘qish muhitida talabalarning qatnashuvi va muloqotini oshirishga xizmat qiladi. Maqola oxirida ta’lim muassasalari va o‘qituvchilarga talabalarda kolaborativ ta’lim muhitini samarali tashkil etish uchun raqamli vositalarni planlashtirish va talabalarning raqamli kompetensiyalarini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.