(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bola psixik taraqqiyotiga ta’sir etuvchi asosiy omillar; ijtimoiy, tarbiyaviy, faoliyat hamda emotsional –ruhiy muhit omillari chuqur tahlil qilinadi. Bola ruhiy rivojlanishiga oilaviy muhit, tarbiya uslublari, ta’lim tizimi, ijtimoiy muhit va genetik omillarning ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, bolada ijtimoiy va intellektual rivojlanish jarayonlarini boshqaruvchi asosiy psixologik omillar ilmiy jihatdan izohlanadi. Maqola natijalari pedagog va psixologlar uchun shaxs sifatida shakllanishini chuqurroq tushunishga yordam beriladi. Maqolada bola psixik rivojlanishining tabiiy va ijtimoiy shart-sharoitlar, shuningdek, ota-ona va pedagoglarning bola shaxsini rivojlantirishdagi roli yoritilgan.