(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqola bola tarbiyasida oilaning o’rni va uning shaxsiyatni shakllantirishdagi ahamiyatini tahlil etadi. Oila farzandning ilk tarbiya manbai bo’lib, ota-ona va boshqa oilaviy a’zolar uning dunyoqarashi, axloqi va xulq-atvorini belgilashda asosiy ta’sir ko’rsatadi. Bola oilada o‘zining birinchi ijtimoiy tajribalarini o’rganadi, bu esa uning kelajakdagi shaxsiy va ijtimoiy muvaffaqiyatiga ta’sir qiladi. Maqolada oila ichidagi muloqot va munosabatlarning bola tarbiyasidagi ahamiyatli. Shuningdek, maqolada oilaning tarbiyaviy ta’sirining ijobiy va salbiy tomonlari, ota-ona va bola o’rtasidagi o’zaro munosabatlar va ularning farzandning rivojlanishidagi o’rni haqida so’z boradi.