(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar nutqiy faoliyatini rivojlantirishda kommunikativ o‘yinlarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Kommunikativ o‘yinlarning pedagogik mohiyati, ularning ta’limiy va tarbiyaviy imkoniyatlari, shuningdek ulardan foydalanishning metodik jihatlari to‘liq tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, kommunikativ o‘yinlar bolalarning nutq madaniyati, ijtimoiy moslashuvi va emotsional rivojlanishida eng samarali vosita hisoblanadi.