(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada badiiy adabiyotning maktabgacha katta yoshdagi bolalar nutqini o‘stirishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada bolalar nutqini rivojlantirishda ertaklar, she’rlar, hikoyalar, topishmoqlar va maqollar kabi badiiy janrlarning ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, badiiy adabiyot orqali bolalarda so‘z boyligini oshirish, grammatik tuzilmani shakllantirish, ifodali nutqni rivojlantirish hamda axloqiy va estetik tarbiya berishning samarali yo‘llari bayon etilgan. Muallif badiiy asarlar bolalarda nafaqat nutq, balki tafakkur, xotira va ijodkorlik qobiliyatini ham rivojlantirishini asoslab bergan.