(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida rivojlantiruvchi muhitni tashkil etishning maqsad va vazifalari yoritilgan, rivojlantiruvchi muhit tushunchasi, uning bolalar shaxsiy rivojlanishidagi o‘rni hamda ta’lim-tarbiyaviy jarayondagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maktabgacha ta’limda estetik, didaktik, ijtimoiy-madaniy va axborot texnologiyalari asosida muhit yaratish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada zamonaviy yondashuvlar — STEAM, Montessori tizimi va o‘yin texnologiyalari asosida bolalar faoliyatini rivojlantirish imkoniyatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijasida rivojlantiruvchi muhit bolaning ijodiy tafakkuri, mustaqil fikrlashi va ijtimoiy faolligini shakllantirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan.