(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Sharq uyg‘onish davri mutafakkirlarining ta’lim-tarbiya, ustoz va murabbiylik masalalariga oid qarashlari tahlil qilinadi. Farobiy, Beruniy, Ibn Sino, Jomiy, Navoiy kabi allomalarning pedagogik fikrlari zamonaviy o‘qituvchilik faoliyati bilan bog‘lab yoritiladi. Shuningdek, jadid ma’rifatparvarlari — Abdulla Avloniy, Is’hoqxon Ibrat va Behbudiylarning pedagogik meroslari orqali kasbiy mahorat, axloqiy tarbiya va ustoz-shogird munosabatlari o‘rtasidagi uzviylik ko‘rsatib beriladi.