(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada STEAM-ta’lim konsepsiyasining mazmuni va uning maktabgacha ta’lim tizimidagi ahamiyati yoritilgan. STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yo‘nalishlari orqali bolalarda ijodkorlik, tanqidiy fikrlash, muammolarni hal etish va jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda maktabgacha ta’lim muassasalarida STEAM elementlarini o‘quv-tarbiyaviy jarayonga integratsiya qilishning samarali usullari, pedagogik texnologiyalar hamda o‘yin asosidagi yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, pedagoglarning innovatsion yondashuvni qo‘llashga tayyorgarligi va bolalarning yosh xususiyatlarini inobatga olgan holda STEAM-ta’lim muhitini tashkil etishning amaliy tavsiyalari berilgan.