(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola bolalarni maktabga tayyorlash jarayonida tayanch kompetensiyalarni shakllantirishning ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada bolalarning maktabgacha rivojlanish xususiyatlari, pedagogik yondashuvlar va kompetensiyalarni shakllantirishning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy qismda maktabgacha ta’lim muassasalarida bolalarning asosiy bilim, ko‘nikma va ijtimoiy kompetensiyalarini rivojlantirish usullari keltirilgan. Maqola natijalari shuni ko‘rsatadiki, tayanch kompetensiyalarni tizimli shakllantirish bolaning maktabdagi muvaffaqiyati va shaxsiy rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega. Shu bois, pedagoglar va ota-onalar bolalarni maktabga tayyorlash jarayonida kompetensiyalarning har bir turini rivojlantirishga e’tibor qaratishlari lozim.