(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tabiatni asrash g‘oyalarini shakllantirishning mazmuni, ahamiyati va samarali usullari yoritilgan. Maqolada bolalarning ekologik tarbiyasini erta yoshdan boshlab yo‘lga qo‘yish, ularni atrof-muhitga nisbatan mehr-muhabbat va mas’uliyat ruhida tarbiyalash zarurligi asoslab beriladi. Tabiatni asrash bo‘yicha o‘yinlar, tajribalar, kuzatishlar, suhbatlar va amaliy mashg‘ulotlarning o‘rni hamda ularning bolalar tafakkuri va hissiyotiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagog va ota-onalarning hamkorligi, bolalarda ekologik madaniyatni shakllantirishda namunaviy xulqning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim jarayonida ekologik tarbiya samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.